Експерт заявив, що FPV-дрони не зможуть вплинути на загальний хід бойових дій / фото УНІАН

Російські окупанти перейшли в наступ на східному фронті і намагаються вибити сили оборони на півдні. Противника вдається стримати за рахунок ударів FPV-дронами.

"Одні лише FPV-дрони не зможуть вплинути на загальний хід бойових дій. Тільки комплексне застосування різних видів озброєнь. Самими дронами війну не виграти", - розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко коментарі РБК-Україна.

При цьому він зазначив, що волонтери б'ють на сполох через недостатню увагу до FPV-дронів, і, схоже, проблеми дійсно є.

Відео дня

"Я позитивно ставлюся і до збільшення виробництва дронів і до спеціальних підрозділів. Повинна бути структура управління по дронах, не Радянська, а дуже проста", - підсумував Коваленко.

Мільйон дронів для ЗСУ - що відомо

19 грудня президент Володимир Зеленський заявив, що у 2024 році Україна виробить мільйон FPV-дронів. За його словами, не повинно бути затримок і проблем з виробництвом і постачанням безпілотників, як це сталося раніше - 26 тисяч дронів лежало на складі і не доїхало до фронту.

У свою чергу міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишин повідомив, що наступного року в Україні вироблять не тільки один мільйон дронів FPV, але й тисячі ударних дронів зі значно більшою дальністю ураження.

Вас також можуть зацікавити новини: