Ілля Євлаш розповів, які ракети потрібні Україні / колаж УНІАН з фото ua.depositphotos.com та скріншоту

У Повітряних силах ЗСУ прокоментували заяву президента Польщі Анджея Дуди щодо передачі Україні ракет до радянських систем ППО.

Так, речник Повітряних сил Ілля Євлаш в ефірі телемарафону зазначив, що в Україні зараз використовують, зокрема, багато установок радянських часів - таких як С-300, ЗРК "Бук". "Вони також досить ефективні і досить непогано себе показують під час виконання завдань", - зауважив Євлаш.

Тому, за його словами, допомога, про яку нещодавно сказав президент Польщі, буде суттєвою. "У нас досить багато ще залишилось систем, отриманих у спадок з радянських часів. Що стосується Повітряних сил, то найбільше ми потребуємо (ракет, - Ред.) - це С-300 і ЗРК "Бук". Ці ракети виконують досить потужні функції з прикриття нашого повітряного простору. І така допомога - і ракети, і комплектуючі до них - вона буде надзвичайно важливою...", - сказав Євлаш.

Відео дня

За його словами, ми маємо більше фахівців, які володіють цим озброєнням, проходили службу на ньому. "Звичайно, ця допомога стала б суттєвим підсиленням нашої безпеки в небі", - підкреслив він.

Війна в Україні у центрі уваги - зараз це варто знати

Як повідомляв УНІАН, 12 квітня президент Польщі Анджей Дуда заявив, що країна розглядає передачу Україні ракет до систем протиповітряної оборони радянських зразків. Він зазначив, що Польща має ці ракети у своїх запасах.

11 квітня аналітик видання Bild Юліан Рьопке заявив, що в України закінчилися ракети до західних систем ППО, а також виснажено або знищено більшість інших запасів засобів ППО.

Ілля Євлаш тоді відреагував на цю заяву, зазначивши, що Україна дійсно потребує більшої кількості ракет для систем ППО і повністю залежить від партнерів у цьому питанні. Водночас коментувати інформацію про те, чи справді в України закінчилися ракети для західних систем ППО, він відмовився.

Як відомо, Росія часто здійснює масовані повітряні атаки по Україні. Керівництво України звернулось до всіх партнерів з закликом посилити систему повітряного захисту країни, зокрема, передати системи Patriot. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба наголошував, що Україна навіть готова позичити системи Patriot в інших країн.

Вас також можуть зацікавити новини: