Україна отримає від Німеччини систему ППО IRIS-T і зенітні установки Gepard / колаж УНІАН, фото Генштаб ЗСУ, Bundeswehr

Німеччина передасть Україні додаткові засоби ППО для захисту чорноморських і дунайських портів, через які експортується зерно. Зокрема, країна планує відправити систему ППО IRIS-T.

Про це повідомляє Bloomberg. Зазначається, що також Німеччина передасть Україні понад 12 зенітних установок Gepard. Ці засоби забезпечуватимуть захист вантажів, які йдуть уздовж південного узбережжя України в напрямку Румунії.

Відомо, що зброю планують доставити в Україну до кінця цього року. Водночас додаткові IRIS-T зможуть передати після виготовлення. 

Відео дня

Німецький депутат, член Комітету з оборони нижньої палати парламенту Маркус Фабер також підтвердив передачу Україні додаткової системи IRIS-T і зенітних самохідних установок Gepard, а також боєприпасів до них.

"Україна буде використовувати ці системи, наприклад, для кращого захисту своїх зернових портів", – зазначив він. 

Допомога Україні від Німеччини

З початку повномасштабної війни Росії проти України Німеччина передала нашій країні танки, системи ППО, боєприпаси та інше обладнання. 

2 жовтня країна оголосила про нову партію військової допомоги Україні. До неї увійшли, зокрема, радіостанції для танків Leopard, всюдиходи, тягачі, термінали супутникового зв'язку, автомобілі для охорони кордону та інша допомога.

Вас також можуть зацікавити новини: