Маломуж пояснив, чому в Росії заарештували розробників "Кинджалів" / фото kremlin.ru

Російська влада заарештувала розробників ракет "Кинджал", тому що вони підірвали "стратегічну основу боєздатності Росії". Їх звинувачують у державній зраді, тому що вони "фактично обдурили Путіна".

"В першу чергу, їх заарештували після того, як запущений був перший "Кинджал" - він впав, але не завдав конкретної шкоди конкретному об'єкту - навіть цивільному, не кажучи про стратегічний об'єкт, на який був націлений. Розробники, яких заарештували, чітко позиціонували, що "Кинджали" - це надзброя, якої немає в світі, яка "б'є в п'ять копійок " - конкретно в ціль. Це ціль, яка визначена конкретно по траєкторії - оборонний об'єкт або аеродром наш, або "центр прийняття рішень", - повідомив екс-глава Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж в інтерв'ю ТСН.

За його словами, Путіна "фактично обдурили", тому що у "Кинджалів" немає надможливостей, в які свято вірив президент РФ.

Відео дня

"Вони хотіли начебто реабілітуватися вже, навіть у в'язниці, їхні партнери по розробкам, і завдати масованих ударів "Кинджалами". Сказати - ми все-таки проб'ємо систему ППО, покажемо, що "Кинджали" працюють. У перший раз збили "Кинджал", вдруге збили всі шість "Кинджалів", які вони запустили", - вказав колишній розвідник.

Він зазначив, що всі спроби росіян пробити оборону України "Кинджалами" завершилися повним провалом, що чекає і розробників ракет, тому що вони "підірвали стратегічну основу боєздатності Росії".

Арешт розробників ракет "Кинджал" - що відомо 

17 травня стало відомо, що за держзраду у Росії заарештували трьох вчених з новосибірського Інституту теоретичної та прикладної механіки:

  • доктора технічних наук Валерія Звегінцева;
  • директора ІТПМ Олександра Шиплюка;
  • головного наукового співробітника Анатолія Маслова.

Вони займалися разробкою так званих гіперзвукових ракет "Кинджал".

Вас також можуть зацікавити новини: