Коваленко розповів, з чим пов'язане погіршення можливостей російських танків Т-80БВМ / Міністерство оборони РФ

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко розповів про погіршення характеристик танків Т-80БВМ, "інвалідність" яких помічає навіть російський майданчик "експертів".

Своє резюме з приводу танків Коваленко опублікував в Telegram. Він нагадав, що нещодавно стало відомо про комплектацію Т-80БМВ старими прицілами 1ПН96-01МТ замість "Сосна-У". Однак це виявилося не межею для деградації російської техніки. 

Коваленко звернув увагу, що в рамках останньої модернізації моделі Т-80БВМ, росіяни обладнали танки динамічним захистом "Релікт" з установками 4С20, замість "рідних" 4С23: "З наповненням зі старої пластичної вибухової речовини ПВВ-5А, що зберігається ще з часів СРСР. Але цікаво інше...",- зазначив Коваленко.

Відео дня

За словами оглядача, тепер навіть суміш ПВВ-5А окупанти замінили чимось більш "старим". Про це свідчить "свіжа" партія Т-80БВМ. 

"ПВВ-5А може зберігатися і справді, довгий час. В середньому, при стабільних умовах, 10-15 років та довше. На-а-багато довше. Але те, чим були заряджені "Релікти" Т-80БВМ зі свіжої партії, це був, ну, скажімо так, пластилін, що зберігалася х.з як.",- вказав він.

Росія нездатна нормально модернізувати танки Т-80БВМ

Нагадаємо, що на проблему модернізації танків Т-80 Олександр Коваленко звернув увагу ще в лютому 2023 року. Він зазначив, що Росія не здатна модернізувати танки й через дешеві деталі дані бойові машини перетворюються на ще більший "мотлох" на українському фронті.  

Також нещодавно він пояснив, чому танки Т-80 ніколи не зможуть дотягнутися до бойових можливостей німецьких Leopard 2.

Вас також можуть зацікавити новини: