Партнери можуть "легко" забезпечити Україну сотнею Leoprd 2 - Міноборони Польщі

Як зазначив заступник міністра національної оборони Польщі Марчін Очепа, таку кількість бойових машин США та ЄС можуть зібрати "без особливих зусиль".

Міжнародні партнери України можуть "легко" забезпечити Київ сотнею танків Leoprd 2 на тлі дозволу про постачання бойових машин з боку Берліна. 

Буквально сьогодні канцлер ФРН Олаф Шольц дав "зелене світло" на відправку 14 танків Leopard 2 Україні.

Як зазначив заступник міністра національної оборони Польщі Марчін Очепа в коментарі WP.PL, тепер партнери України в особі США, країн ЄС і, можливо, Канади можуть консолідуватися і "без особливих зусиль" зібрати для Києва 100 таких танків.

"Кожен день зволікання - смертний гріх перед захисниками України, він вартий життя цих людей, і тому для Європи надзвичайно важливо скласти цей іспит", - сказав Очепа.

Реакція світу на рішення про постачання Leopard 2 Україні

Нагадаємо, що рішення Німеччини з приводу відправки танків Leopard 2 Україні спровокувало багато розмов про готовність інших країн відправити німецькі танки Києву в тій чи іншій кількості.

ЗМІ пишуть, що Португалія може відправити Україні третину своїх "робочих" танків Leopard 2 на тлі дозволу на реекспорт. Йдеться про чотири бойові машини.

Також про готовність приєднається до європейської коаліції країн, яка була сформована для відправки танків Leopard в Україну, заявила Іспанія

Очікується, що Цього тижня адміністрація Байдена теж може оголосити про передачу Україні танків Abrams.

Вас також можуть зацікавити новини: