Північна Корея поставила в Росію сотні контейнерів з боєприпасами / фото REUTERS

КНДР поставила в Росію більше тисячі контейнерів з боєприпасами. Цю інформацію підтверджують супутникові знімки, повідомила посол США при НАТО Джуліан Сміт.

"У нас є нова інформація про те, що КНДР недавно поставила додаткові озброєння в Росію для застосування у війні проти України. За нашою інформацією, КНДР передала РФ понад тисячу контейнерів військового обладнання та боєприпасів", – цитує її слова "Укрінформ". 

Переміщення контейнерів з Північної Кореї до Росії на вантажних суднах зафіксували супутники. 

Відео дня

"Ми рішуче засуджуємо КНДР за передачу росіянам такого озброєння, яке, безсумнівно, буде використано для атак на український народ, українські міста, а також у подальшій незаконній війні РФ", – наголосила вона.

Посол США при НАТО також додала, що у Вашингтоні припускають, що КНДР хоче отримати від Росії інші військові технології в обмін на снаряди. Не виключено, що Пхеньян зажадає від Москви винищувачів, ракет "земля-повітря", бронетехніки, а також обладнання для виробництва балістичних ракет.

Співпраця Росії та Північної Кореї

КНДР – одна з країн, які підтримали вторгнення Росії в Україну. Зокрема, Пхеньян допомагає Москві зі зброєю. Проте у цій "допомозі" є й недоліки.

Самі ж окупанти скаржаться на систематичний брак в артилерійських снарядах з Північної Кореї. Так, у випадково відібраних боєприпасах з однаковим маркуванням використовуються різні порохи, а зв'язки пороху мають різну вагу.

Вас також можуть зацікавити новини: