Україна потребує більше ППО / фото Getty Images

Наразі Україна веде перемовини щодо отримання двох батарей зенітного ракетного комплексу "Patriot" та одній батареї SAMP-T.

Як розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю ТСН.Тиждень, якби країни, в яких ці комплекси розташовані, дали свою згоду, то передача була б питанням тижнів. "Всі батареї Patriot залежать від рішення Сполучених Штатів, тому що це американська система. Ми достеменно знаємо, де і що знаходиться", - додав він.

На питання про те, чи могла б Польща задіяти свої комплекси "Patriot" для прикриття західного кордону України, міністр відповів так: "Зараз усе реально, але розглядаються дуже різні рішення. Насправді це захистило б країни НАТО від прильотів на їхні території ракет або російських дронів".

Відео дня

Міністр підкреслив, що Україна погодиться на будь які варіанти, що дозволять закрити небо від ударів російських загарбників.

"Коли ми сидимо за зачиненими дверима то я буквально партнерам всім кажу: "Дорогі мої, що завгодно - хочете в оренду, давайте в оренду. Хочете, щоб він прикривав ваш кордон, давайте, але дайте", - розповів Кулеба.

ППО для України: останні новини

Як відомо, українська влада неодноразово зверталася до партнерів з проханням передати нашим військам більшу кількість систем, які дозволять врятувати життя людей, а також критичну інфраструктуру від російських масованих ударів.

Після нещодавних ударів міністерство оборони Німеччини повідомило, що негайно передасть Україні ще одну батарею "Patriot".

Вас також можуть зацікавити новини: