Андрій Юсов прокоментував можливі випробування російської ракети "Буревісник" / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Росіяни можуть провести випробування ракети з ядерним двигуном під назвою "Буревісник". Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов прокоментував цю новину, зауваживши, що це демонстрація. 

Як розповів Юсов в інтерв'ю NV, росіяни регулярно готуються до випробувань "різного роду вундерваффе". Більшість таких випробувань або не проходить, або проходить з порушенням регламенту, або продовжується підготовками до нових випробувань. За словами представника розвідки, це не дозволяє росіянам ввести зброю в масову експлуатацію, на що ворог робить ставку. 

При цьому Юсов підкреслив, що Україна і країни-партнери будуть стежити за діями РФ. Водночас він додав, що подібні випробування носять демонстраційний характер. 

Відео дня

"Орієнтовані як на внутрішню аудиторію для того, щоб підтримати градус ненависті, зомбування серед власного населення, так і на зовнішню аудиторію – тих, хто досі може реагувати на будь-який російський шантаж і російські загрози в світі", – сказав Юсов. 

Випробування ракети "Буревісник": що відомо

2 жовтня the New York Times писало, що Роія може планувати випробування експериментальної крилатої ракети з ядерним двигуном. Вона відома світу як "Буревісник" або SSC-X-9 Skyfall.

Місце пуску знаходиться на узбережжі арктичного острова. Американський літак-розвідник RC-135W Rivet Joint вже здійснив в тому районі мінімум два польоти. Примітно, що на початку серпня у біля 160 км від місця пуску були помічені російські літаки, призначені для збору даних про пуски ракет.

Вас також можуть зацікавити новини: