Експерт припустив, які запаси ракет має Росія / фото REUTERS

Російські окупаційні війська не відмовилися від планів атакувати Україну ракетами – зараз ворог може накопичувати озброєння для масованих ударів. Такою думкою поділився військовий експерт Юрій Федоров.

"Те, що може принести найбільше шкоди – це ракети. Скільки зараз у Росії ракет накопичено? Є інформація, що росіяни накопичують ракети. Останнім часом обстріли ракетами були порівняно невеликі. Це означає, що накопичують їх для масованих ударів", – пояснив він в ефірі "24 каналу". 

За його словами, може йтися про тисячу ракет. У середньому кожна з таких ракет має біля півтонни вибухівки, тому можна говорити про 500 тонн вибухівки.

Відео дня

Проте експерт вважає, що навіть такі цифри свідчать про те, що в росіян немає необхідної кількості сил та засобів для того, щоб виконати ті завдання, які перед окупаційними військами РФ ставить Володимир Путін. 

"Просто не вистачає", – наголосив Федоров. 

РФ готується до масованих ударів по Україні

Міністр енергетики України Герман Галущенко припускає, що росіяни чекають на погіршення погодних умов перед тим як почати завдавати масовані удари по українській енергетичній інфраструктурі, як ворог робив минулої зими. За його словами, ймовірно, противник вичікує, коли температура повітря опуститься нижче нульової позначки.

Водночас військовий експерт Олег Жданов вважає, що на початок масованих ударів з боку РФ вплинуть три чинники. Серед них – і накопичення ракет. 

Вас також можуть зацікавити новини: