Росія змінила цілі для атак "Шахедів" / скріншот

РФ змінила цілі для дронових атак своїх Shahed-136, про що свідчить атака цими безпілотниками сьогодні вночі, 30 січня. Як пишуть аналітики Defence Express, одна з можливих причин - зміна бойової частини цього дрона.

Як повідомило Командування Повітряних сил ЗСУ, загалом ворог випустив 35 дронів-камікадзе, з яких частину спрямував по прифронтових територіях, "намагаючись уразити інфраструктуру паливно-енергетичного сектору, цивільні та військові об’єкти біля лінії фронту та державного кордону з РФ".

"Така атака по прифронтових та прикордонних районах прямо вказує на те, що ефективність мобільних груп Сил оборони України змушує ворога відмовлятись від направлення значної частини "Шахедів" у тилові райони", - зазначають аналітики.

Відео дня

Водночас атака інфраструктури паливно-енергетичного сектору пов’язана зі зміною бойової частини цього дрона, яка тепер має комбіновані ефекти: кумулятивний та запалювальний.

"Бойова частина з індексом "БСТ-52", на відміну від "БСФ" та "МСНИ", має кумулятивну воронку та термічні елементи. Й з огляду на все, за задумом, вона призначена саме для знищення сховищ паливно-мастильних матеріалів", - зазначається у статті.

Крім того, зазначається, що тепер посилилась небезпека від влучання дронів у звичайні будинки. Так, за даними Національної поліції, через російську атаку у Київській області виникла пожежа в одній з будівель.

Дронова атака по Україні

Сьогодні вночі російська армія атакувала Україну 35 ударними БпЛА типу Shahed-136/131 та двома зенітними керованими ракетами. За даними Повітряних сил ЗСУ, дрони запускали з трьох напрямків: Приморсько-Ахтарськ, Курськ – РФ та Чауда  – Крим, ракети - з установок С-300 з Донецької області. 

Українським захисникам вдалося знищити 15 ворожих БпЛА у межах Миколаївської, Сумської, Черкаської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Харківської, Херсонської та Київської областей. 

Вас також можуть зацікавити новини: