Україну атакували "шахеди": скільки було збито / скріншот

У ніч на 30 січня Росія атакувала Україну 35 ударними БпЛА типу Shahed-136/131 та двома зенітними керованими ракетами.

Як повідомляють Повітряні сили ЗСУ, дрони запускали з трьох напрямків: Приморсько-Ахтарськ, Курськ – РФ та Чауда  – Крим. Ракети було запущено з установок С-300 з Донецької області. 

"Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії з ППО Сил оборони України знищено 15 ворожих БпЛА у межах Миколаївської, Сумської, Черкаської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Харківської, Херсонської та Київської областей. Частину ударних БпЛА ворог спрямував по прифронтових територіях, намагаючись уразити інфраструктуру паливно-енергетичного сектору, цивільні та військові об’єкти біля лінії фронту та державного кордону з РФ", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

До відбиття повітряного нападу залучено авіацію, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Сил оборони України.

Росія масовано атакувала Україну 'шахедами': скільки вдалося збити

Атака "шахедів" 30 січня

Цієї ночі російські окупанти продовжили атакувати Україну безпілотними літальними апаратами, військові повідомляли про щонайменше п'ять груп БПЛА у повітряному просторі країни.

Тривогу оголошували в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Харківській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Полтавській та Черкаській областях. Вибухи пролунали на Харківщині.

Вас також можуть зацікавити новини: