Росія останнім часом проводила ядерні випробування / фото скріншот відео

Днями в Україні та інших країнах Європи зафіксували незвичайне природне явище - північне сяйво. У Росії почали поширювати чутки, що, мовляв, це робота їхніх надпотужних станцій РЕБ, а також вплив секретної зброї "Пересвет".

Як зазначають експерти Defense Express, на практиці штучне полярне сяйво утворювалось лише під час випробувань ядерної зброї у ближньому космосі у 50-х роках минулого століття.

І якщо "Пересвет", який за офіційною інформацією є комплексом засліплення супутників оптичної розвідки лазерним променем, ще можливо видати за світлові стовпи, то полярне сяйво взагалі до нього важко прив'язати.

Відео дня

Поява полярного сяйва у південних районах також не є чимось, що відбувається в історії людства вперше. Наприклад, у 1859 році сталась найпотужніша відома геомагнітна буря "Керрінгтонська подія", під час якої північне сяйво було помічено над більшою частиною світу, зокрема й над тропіками - Кубою, Ямайкою та Гавайськими островами.

Але російські пропагандисти, зазначають експерти видання, хочуть прив'язати цілком природні явища до буцімто надсекретної та "аналоговнєтної" зброї.

Червоне північне сяйво над Україною бачили 5 листопада - що відомо

У неділю увечері у низці областей небо було червоного кольору - незвичайне природне явище, зокрема, бачили в Київській, Одеській, Львівській та Чернігівській областях. Згодом стало відомо, що люди побачили сяйво "Аврори".

Астроном Володимир Кажанов повідомив, що це рідкісне для України явище можна було побачити, бо була потужна геомагнітна буря, пов'язана з бомбардуванням нашої планети викидом корональної маси, який трапився на Сонці кілька днів тому.

Вас також можуть зацікавити новини: