Анатолій Храпчинський розвіяв міф про нові ворожі ракети / колаж УНІАН з фото "Вікіпедія" та скріншоту

Існує думка, що російська ракета Х-69 запускається тільки з сучасного ворожого багатоцільового винищувача Су-57, однак авіаційний експерт Анатолій Храпчинський із цим не згоден.

Ці ракети можуть нести такі ворожі літаки - Су-35, Су-34 і Су-30, розповів аналітик в ефірі каналу "FreeДом". "З приводу ракети Х-69. Існує думка, що вона використовується тільки з сучасного російського літака Су-57. Я з цим не погоджуся, тому що платформа так званих авіаційних катапульт передбачає використання різного типу озброєння", - сказав він.

Авіаексперт додав, що Х-69 - ракета, яка отримана в результаті модернізації Х-59. Храпчинський додав, що ракета Х-59 може долати відстань до 300 кілометрів, а Х-69, можливо, 400 км.

Відео дня

Ворожа ракета Х-69 у центрі уваги - що повідомлялося

11 квітня окупанти знищили найпотужнішу електростанцію в Київській області - Трипільську теплоелектростанцію. Цього ж дня видання Defense Express, посилаючись на свої джерела, писало, що противники використовували свої нові дозвукові крилаті ракети для літаків тактичної авіації - Х-69.

Пізніше глава Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Трипільська ТЕС не була б знищена російськими окупантами, якби партнери вчасно надали нашій країні сучасні системи для захисту неба - зенітні ракетні комплекси Patriot.

Вас також можуть зацікавити новини: