Журналісти дізналися, як росіяни залякують українських саперів / колаж УНІАН зі скріншоту і фото ua.depositphotos.com

Триває повномасштабна війна в Україні, і Харків, який розташований трохи більше як за 20 кілометрів від кордону з РФ, часто опиняється під ударом, зокрема, російських дронів-камікадзе типу "Шахед".

Противник проводить кампанію з дезінформації, націлену на команди саперів, що мають знешкоджувати "Шахеди", бойова частина яких не розірвалася, пише британська газета The Times. Офіцер саперної групи, 28-річний капітан Максим Томко повідомив, що сапери перебувають у постійній напрузі.

"Ми ніколи не знаємо, чи не вибухнув безпілотник-смертник, який не розірвався, який ми намагаємося знешкодити, через несправність, чи через те, що росіяни налаштували його, щоб вбити наших саперів, як вони стверджують у своїх телевізійних (програмах, - Ред.) і "Телеграм"-постах", - поділився воїн.

Відео дня

Журналісти зазначили, що Харків від дронів захищають кулеметні підрозділи, які пересуваються на пікапах. За їхніми даними, впродовж року захисники України збили від 30 до 50 ворожих дронів-убивць, якими був атакований обласний центр.

"Як ми адаптували свою тактику, так і росіяни адаптували свою.... Якщо раніше безпілотники "Шахед" літали проти нас по прямій на висоті менше кілометра, то тепер вони літають на висоті майже два кілометри. Без належної протиповітряної оборони збивати їх стає все важче", - сказав командир 302-ї зенітної бригади, підполковник Олександр Козлов.

У центрі уваги російський "наступ" на Харків - що повідомлялося

Окупанти вже багато разів били по обласному центру безпілотниками та ракетами, є багато жертв, постраждалих і руйнувань. Крім того, у РФ "розганяють" інформацію про нібито наступ на Харків і "захоплення" міста. В Україні це назвали інформаційно-психологічною операцією.

Старший офіцер 2-го окремого загону спеціального призначення "ОМЕГА" (позивний "Магніт"), який знаходиться біля міста Вовчанськ Харківської області, сказав, що росіяни ніколи не зможуть взяти під контроль Харків.

Вас також можуть зацікавити новини: