Сергій Шойгу вирушив до Кореї за снарядами / скріншот

Делегація Міноборони РФ на чолі з міністром Сергієм Шойгу вирушила до Північної Кореї зовсім не для святкування корейського "Дня перемоги", а щоб домовитися про постачання боєприпасів для російської армії. Таку думку висловив український воєнний оглядач Олександр Коваленко.

"Даний візит лише підтверджує, що РОВ критично не вистачає боєприпасів, а за рахунок своїх ресурсів вона цю проблему не може вирішувати своєчасно і в повному обсязі. Тому, залучення третьої сторони для неї є архіважливим завданням. І КНДР здається цілком доречним кандидатом", - пише він.

Коваленко зазначає, що Північна Корея має досить широку номенклатуру техніки і боєприпасів, що підходять російській армії. Зокрема корейці мають у своєму розпорядженні танки Т-62 в місцевому варіанті Чхонма-хо, стволи калібру 115 мм і 125 мм, велику лінійку ствольної артилерії калібрів 152-мм і 122-мм, РЗСО 122 мм, міномети калібрів 120-мм, 82-мм тощо. 

Відео дня

Коваленко зазначає, що в разі, якщо КНДР погодиться допомогти Росії зброєю, проблема буде не в її дефіциті, а в логістиці. 

"Єдиним залізничним сполученням між КНДР і Росією є міст "Дружба", тобто – всього лише одна логістична артерія. КНДР переживає техногенний колапс. Транспортна галузь не зможе забезпечувати потік курсуючих 24/7 ешелонів з БК. Крім того, у КНДР навіть немає необхідної кількості ешелонів", – констатує він.

Коваленко вважає, що з урахуванням такого величезного плеча постачання (більше 10 тисяч кілометрів) і чисто технічних проблем з корейською залізницею можливі поставки корейських снарядів критично не вплинуть на ситуацію в зоні бойових дій.

Візит Шойгу до Північної Кореї

Сьогодні стало відомо, що російська делегація на чолі з Міністром оборони Шойгу прибула до Північної Кореї. Офіційною причиною візиту названо участь у святкуваннях, присвячених 70-й річниці закінчення Корейської війни. Також з візитом під цим же формальним приводом в Пхеньяні опинилася і делегація Китаю.

При цьому в Міноборони РФ відзначили, що не обмежаться просто спогляданням військових парадів в північнокорейській столиці. Як заявляється, росіяни хочуть зміцнити військові зв'язки з КНДР. У чому конкретно це буде проявлятися, в Москві промовчали.

Вас також можуть зацікавити новини: