Україна отримає снаряди зі збідненим ураном для танків Challenger / фото army.mod.uk

Снаряди зі збідненим ураном, які Україна отримає для танків Challenger від Великої Британії, мають краще бронепробиття, ніж російські снаряди, та не порушують жодних конвенцій. Про це заявив військовий експерт Сергій Згурець.

"Росіяни почали розгортати істерику, що Україна отримує снаряди з урановим осердям. Це при тому, що російська армія має у своєму арсеналі такі боєприпаси, але їх настільки обмежена кількість, що навіть їхня промисловість не може розгорнути достатній обсяг виготовлення цих снарядів. До істерики, яку почав Путін, долучився і самопроголошений президент Білорусі й почав марити, пояснюючи, що це виходить за межі звичайного конфлікту", – пише Згурець у своїй колонці для "Еспресо".

Відео дня

За словами експерта, на ці снаряди не поширюються жодні обмеження, оскільки вони не порушують жодних конвенцій. Ці боєприпаси також не становлять загрози для мирного населення.  

"Йдеться про осердя снаряда десь довжиною 1 метр, діаметром 20 см, яке прошиває броню танка і забезпечує запалення простору, де перебувають танкісти. Це достатньо ефективний спосіб боротьби з танками. І замість осердя з вольфраму використання уранового осердя є більш ефективним, і це те, чим кращі західні танки у порівнянні з російськими", – пояснив він.

Водночас експерт зазначив, що снаряди натовського калібру та системи мають більше бронепробиття, ніж радянська та російська техніка.

"Саме це ми й очікуємо від боєприпасів, які отримаємо разом з танками Leopard, Abrams і Challenger – це все дозволить знищувати російські танки на більшій відстані та з вищою гарантією того, що від одного пострілу ворожий танк буде вже мертвий", – резюмував Згурець.

Снаряди зі збідненим ураном для України

21 березня 2023 року стало відомо, що Велика Британія передасть Україні снаряди зі збідненим ураном. Ці боєприпаси можуть бути використані в танковій ескадрильї, яку Британія надасть нашій країні.

Відомо, що ці снаряди не визнають хімічною зброєю. Крім того, їхнє застосування на війні ніяк не регулюється. 

Через передачу снарядів зі збідненим ураном Україні лідер Білорусі Олександр Лукашенко почав погрожувати світові "відповіддю". За його словами, він у колаборації з Путіним дасть "страшну відповідь" всьому світу в разі ударів по російських окупантах на фронті цими боєприпасами.

Вас також можуть зацікавити новини: