HIMARS кошмарять росіян / фото flickr.com/39955793@N07

США оголосили про нову військову допомогу для України. ЗСУ отримають далекобійні ракетні системи HIMARS.

Як йдеться в сюжеті проекту FreeДом, Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги на суму 270 мільйонів доларів. 

До України відправлять чотири одиниці реактивних систем залпового вогню HIMARS, понад 30 тисяч боєприпасів, 580 новітніх безпілотників, протитанкове озброєння, запчастини та інше військове обладнання.

Що ж таке HIMARS і чому його так бояться окупаційні війська? Це - артилерійська установка, яка працює на малих, середніх і далеких дистанціях, знищуючи і живу техніку противника, і легко- та середньоброньовану техніку, артилерію. Це техніка, яка працює з різними видами зарядів, з різними видами снарядом - від 2 до 300 кілометрів.

Техніку, яку вже отримала Україна, активно задіюють Збройні сили, і це приносить військові перемоги. Так, знищений Антонівський міст у Херсоні, за заявою міністра оборони Рєзнікова, вже більше 50 складів боєприпасів окупантів теж знищені.

Нагадаємо, HIMARS виявилися настільки ефективними, що міністр оборони Росії Сергій Шойгу наказав командирам зробити їхнє знищення пріоритетом. Офіційні особи США вважають, що з цією метою можуть використовувати куплені в Ірані безпілотники. 

Раніше Росія заявила, що нібито вразила як мінімум чотири системи озброєння. Кирило Буданов, начальник військової розвідки України, заявив, що Україна "не втратила жодного HIMARS, незважаючи на заяви росіян".

Також в РФ заявили, що "знищили" базу з HIMARS у Хмельницькій області. Всі ракети, випущені по області, були збиті.

Вас також можуть зацікавити новини: