У Росії погрожують "унікальною новітньою" ракетою, про яку самі нічого не знають

Аналітики відзначили, що про нову розробку Москви немає ніяких відомостей.

Міністр оборони Російської Федерації Сергій Шойгу під час візиту північнокорейського лідера Кім Чен Ина похвалився новітніми далекобійними крилатими ракетами Х-БД з дальністю пуску 6500 км. Їх носіями повинні бути модернізовані Ту-160м.

Експерти Defense Express заначили, що ракета Х-БД може бути лише модернізованою Х-101. Передбачається, що вона відрізнятися від свого "попередника" габаритами.

Річ у тім, що росіяни самі не можуть назвати її характеристики. У російських ЗМІ лише написали, що дальність пуску ракети "значно перевищує показник" Х-101, що такої ракети "немає в жодній з країн світу", і що вона незабаром може бути використана для ударів по Україні. У зв'язку з цим є великі сумніви, що така ракета існує.

"Він (ТУ-160м - УНІАН) повинен працювати поза зоною ППО, а ракети входять в зону. Якщо такий літак несе багато зброї, то починає працювати принцип інформаційної деградації ППО противника. Не входячи в зону ППО, а пускаючи туди ракету, ми диктуємо напрямок удару, момент і щільність. Якщо ми добре розвідаємо протиповітряну оборону ворога, то ми завжди знайдемо вузьке місце і кинемо в це горло угруповання ракети", - йдеться в коментарі, який повинен описувати схему застосування ракет.

Війна в Україні - чим Росія б'є по українських містах

З 24 лютого 2022 року армія РФ била по Україні майже всіма ракетами, які були в наявності та в робочому стані - "Калібри", Х-22, Х-101, х-55, "Кинджали", "Онікси" та інше. Війна росіянам обходиться дуже дорого, адже тільки ракета П-800 "Онікс" коштує понад 4 мільйони доларів.

Крім того, для такого виробництв необхідно багато іноземних деталей, бо Росія їх не випускає. Речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук розповів, що Москва вкладає гроші в нарощування виробництва зброї і змушена замінювати імпортні деталі на свої аналоги, якість яких набагато гірше.

Вас також можуть зацікавити новини: