Окупанти мають понад сто нових винищувачів Су-35 / фото Міноборони РФ

У росіян зараз приблизно 1100 літаків всіх типів, десь 500 з них залучені до війни в Україні.

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський в інтерв’ю УНІАН визнав, що окупанти впорались з викликом.

"Виробництво таких знакових, ходових літаків, як Су-34, Су-35 збирались закривати, щоб зосередитись на складних винищувачах п’ятого покоління Су-57 у Комсомольську-на-Амурі. Можна було б все поздавати на металолом і зробити апгрейд Sukhoi Superjet. У Казані авіаційний завод займається і військовими, і пасажирськими літаками. Але довелось ставити авіазаводи на військові рейки, і це виходить більш-менш успішно", - сказав експерт.

Відео дня

Киричевський наголосив, що судячи з усього, у РФ дійсно розраховували, що вийде взяти Київ за три дні та не думали, що треба буде поповнювати втрати авіації.

"За минулий рік вони зробили 20 нових літаків (США за рік можуть зробити, максимум, 48 нових літаків F-16). На цей рік у плані росіян – 40 нових літаків, як мінімум, десять нових Су-35 вже передано. Тому чекати, що російська авіація розвалиться, зарано. Не варто думати, що вони криворукі, не зможуть захистити аеродроми", - додав військовий оглядач.

Втрати Росії в Україні - скільки літаків і гелікоптерів втратила РФ

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, з 24 лютого минулого року Росія втратила на полі бою в Україні не менше 315 літаків та 316 вертольотів.

Крім того, росіяни втратили 20 військових кораблів і катерів, 802 РСЗВ, 4745 танків, 9026 бойових броньованих машин, 6612 артилерійських систем, 540 засобів ППО.

Вас також можуть зацікавити новини: