Експерт вважає, що це випробування можливостей "Цирконів" / фото t.me/zloyodessit

Військово-політичний аналітик Олександр Коваленко переконаний, що запуск росіянами ракет "Циркон" по Києву - це випробування того, чи можуть впоратися з ними ЗРК Patriot і SAMP/T.

"Це випробування можливостей "Цирконів". Ми вже можемо говорити орієнтовно, що вони отримали сухопутну пускову установку. Вони випробують, наскільки ці ракети можуть ефективно проривати ешелоновану протиповітряну оборону з компонентами ППО великого радіусу дії, на кшталт Patriot і SAMP/T", - пояснив Коваленко в ефірі Radio NV.

Аналітик вважає, що зараз ракети "Циркон" росіяни запускають з Криму, тому що півострів вважається російським командуванням найбільш безпечним місцем в зоні бойових дій. При цьому він попередив про велику небезпеку, якщо окупати змінять локацію, зокрема передислокують цю пускову установку в Брянську область.

Відео дня

"І вже запустити ці ракети не за 600 кілометрів від Києва, а спробувати запустити з якогось села в Брянській області, що за 200 кілометрів від Києва. І тоді подивитися, наскільки ракета буде мати вищу ефективність по прориву загальноешелонованої ППО саме з цієї відстані", - додав Коваленко.

Росіяни запустили ракети "Циркон" - останні новини

Військовий експерт Іван Киричевський розповів, що росіяни не приховували свого наміру адаптувати під "Циркон" так званий Об'єкт-100.

"Це підземний ракетний комплекс, який росіяни захопили у 2014 році у Криму й використовували для навчальних стрільб. Якщо враховувати сьогоднішні повідомлення речника Оперативного командування "Південь" про те, що окупанти зосередили кілька десятків "Цирконів" у Криму, то виглядає так, що вони в Криму зібрали усі наявні ракети "Циркон", - пояснив він.

Вас також можуть зацікавити новини: