Окупанти зосередили кілька десятків "Цирконів" у Криму / фото Радіо Свобода

Військовий експерт Іван Киричевський розповів, яким чином російські окупанти могли запустити ракети "Циркон" під час атаки на Київ 25 березня.

"Щодо того, звідки росіяни запускали "Циркон", то поки що можемо лише будувати припущення на основі заяв російських пропагандистів. Ще у 2022 році росіяни прямим текстом заявляли, що ці ракети настільки "аналоговнєтні", що їх хочуть адаптувати й для запуску з берегових пускових установок комплексу "Бастіон", які налаштовані під ракети "Онікс", - сказав Киричевський у ефірі телеканалу "Еспресо".

Він зазначив, що росіяни не приховували свого наміру адаптувати під "Циркон" так званий Об'єкт-100.

Відео дня

"Це підземний ракетний комплекс, який росіяни захопили у 2014 році у Криму й використовували для навчальних стрільб. Якщо враховувати сьогоднішні повідомлення речника Оперативного командування "Південь" про те, що окупанти зосередили кілька десятків "Цирконів" у Криму, то виглядає так, що вони в Криму зібрали усі наявні ракети "Циркон", - пояснив Киричевський.

Застосування ракет "Циркон"

Росія може продовжити точковий терор ракетами підвищеної дальності "Циркон", які вона тримає в окупованому Криму. Про це розповіла керівник об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк.

"Ми розуміємо, що для ворога приорітетним залишається спосіб терористичного тиску", - сказала вона.

Вас також можуть зацікавити новини: