РФ не знизила інтенсивність ракетних ударів порівняно з травнем / Міністерство оборони РФ

Протягом червня Росія здійснила 193 пуски ракет різної номенклатури, утричі збільшивши удари по Україні ракетами Х-22. Також було випущено 197 іранських "Шахедів", відзначив OSINT-дослідник, військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

З 193 випущених ракет ППО України перехопила 157, а з 197-136 - 166. Зокрема-133/123 - Х-101/555; 21/16 - КРМБ "Калібр"; 12/12 - Іскандер-М/К; 9/6 - Х-47М2; 18/0 - Х-22.

В цілому, аналітик відзначив високий відсоток збиття крилатих ракет. У випадку з Х-101/555 - це понад 90%.

Відео дня

"Своєю чергою, російські окупанти запускали ракети Х-22, збиття яких під силу тільки ЗРК Patriot і SAMP/T по районах, які не прикриті даними комплексами, у зв'язку з чим цей тип ракет і зіпсував загальну статистику перехоплень. Але цей випадок, коли виняток підтверджує правило", - описав Коваленко.

Експерт констатує, що РФ не знизила інтенсивність ракетних ударів в порівнянні з травнем, але наростила використання Х-22 утричі. "Все це вказує на те, що накопиченого БК і внутрішнього виробництва їм поки вистачає для того, щоб тримати темп обстрілів, розпочатий 28 квітня", - додав оглядач.

Що ж до дронів-камікадзе, то інтенсивність їхнього застосування знизилася удвічі - 197/166, уточнив Коваленко: "У травні цей показник склав 413/377. З цього можна зробити кілька обережних висновків, адже такий обвал - це не мінус 10% або 20%, а щось серйозніше".

З урахуванням всього вище озвученого, Коваленко вважає, що липень буде показовим щодо того, чим нині є російський ракетний ресурс. Також, за його словами, ЗСУ отримають відповідь щодо причин разючого скорочення застосування Shahed-136.

Удари по Україні - останні новини

За минулу добу противник завдав 8 ракетних і 58 авіаційних ударів, здійснив понад 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ, військових та цивільних інфраструктурних об'єктах Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей. Зокрема, в результаті ракетного удару крилатою ракетою наземного базування "Іскандер-К" по школі в Сергіївці Донецької області 2 цивільних загинули і 6 поранені, школа повністю зруйнована.

В результаті обстрілу російськими окупантами житлового будинку в Антонівці Херсонської області отримала поранення сім'я з дитиною. Загалом, пошкоджено близько 30 цивільних житлових будинків.

Вас також можуть зацікавити новини: