Обіцяні Україні літаки МіГ-29 можуть бути модифіковані під снаряди НАТО / фото ua.depositphotos.com

Обіцяні Польщею та Словаччиною Україні літаки МіГ-29 є модернізованими і можуть бути модифіковані під використання снарядів стандартів НАТО.

"Передусім ці літаки покликані поповнити ті втрати, яких, на жаль, зазнали наші Повітряні сили в цій війні, оскільки у нас дуже обмежені можливості щодо заміщення бортів", - розповів військовий експерт, офіцер резерву Повітряних сил Збройних сил України Андрій Крамаров в ефірі телемарафону.

За словами експерта, ці літаки є модернізованими, на них стоїть покращена авіоніка, система керування вогнем, також були доопрацьовані двигуни з метою зменшити використання палива, що дозволило збільшити бойовий радіус дій.

Відео дня

Він зазначив, що хоча ці літаки поки не пристосовані до використання ракет і бомб стандартів НАТО, проте українські та західні фахівці наразі займаються збільшенням номенклатури західного озброєння на літаках МіГ-29.

"Я думаю, це стосується МіГ-29 АС, тому що в ньому стоїть західна система керування вогнем", - пояснив Крамаров.

Довідка УНІАН. МіГ-29 - багатоцільовий винищувач четвертого покоління. Він призначений для знищення керованими ракетами й вогнем з бортової гармати всіх типів повітряних цілей, а також для ураження наземних цілей із застосуванням некерованих засобів ураження в умовах візуальної видимості.

Винищувачі для України - що відомо

16 березня президент Польщі Андрій Дуда заявив, що Польща найближчими днями передасть Україні чотири літаки МіГ-29.

17 березня стало відомо, що Словаччина передасть Україні 13 винищувачів МіГ-29.

Вас також можуть зацікавити новини: