Плетенчук пояснив, чому росіяни стали рідше випускати "Калібри" / колаж УНІАН, фото Міноборони РФ (Facebook), скріншот

Наразі основними кораблями Чорноморського флоту РФ є ракетоносії. Проте останнім часом пуски ракет "Калібр" по Україні майже не фіксуються.

Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ речник Військово-морських Сил ЗСУ Дмитро Плетенчук. Він наголосив, що причина полягає в тому, що у росіян великі проблеми з військовою логістикою, яка залишилася в окупованоум Криму. 

"Як ми бачимо, протягом довгого часу вже вони не використовували носії крилатих ракет. Єдиний підтверджений залп – 4 ракети з фрегата "Адмірал Макаров" – був після знищення "Цезаря Кунікова". Це такий акт відчаю, не могли вони промовчати в цій ситуації. Але маючи на борту теоретично 8 ракет, він використав тільки 4. Це теж говорить багато про що", – зауважив представник ВМС. 

Відео дня

За словами Плетенчука, росіяни не можуть вирішити логістичні проблеми в Новоросійську, де військово-морська база просто не призначена для завантаження ракет "Калібр" на кораблі. 

"Навіть якщо ракети привезти до Новоросійська не є проблемою теоретично, то практично завантажити їх можна тільки в пункті базування "Севастополь". І для них це досі залишається проблемою", – констатував він. 

Кораблі РФ у Чорному морі: останні новини

Сили оборони України вивели з ладу 33% бойових кораблів РФ у Чорному морі, повідомляє Стратком ЗСУ. Зазначається, що військові уразили 24 російських кораблі та один підводний човен.

Говорячи про те, як після цих атак змінилася ситуація в Чорному морі, речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук наголосив, що росіяни намагаються зайвий раз в море не виходити. За його словами, окупанти почали розосереджувати корабельно-катерний склад і періодично його передислокують.

Вас також можуть зацікавити новини: