В України є нові зразки ракет / фото УНІАН

Президент Володимир Зеленський провів нараду щодо нашої ракетної програми. Про це глава держави повідомив у вечірньому відеозверненні.

"Головком, міністр оборони, Мінстратегпром, керівники відповідних підприємств. Серійне виробництво, нові зразки ракет. Деталі не публічні, але в нашої "оборонки" є потрібні результати. І головне, щоб тепер армія реалізувала ці результати. Проговорив сьогодні й поточну ситуацію на передовій із головкомом. Була також доповідь керівника Головного управління розвідки", - заявив Зеленський.

Він також підкреслив, що російські загарбники продовжують щодня обстрілювати наше прикордоння та прифронтові райони.

Відео дня

"Путін зробить усе, щоб цього року збільшити удари по Україні та спробувати зламати нас. Звичайно, ми збільшуємо наші можливості – нашу далекобійність, наші спроможності знищувати окупанта. Але потребуємо принаймні не меншої внутрішньої сили, внутрішнього розуміння, що війну на своїх умовах закінчують лише сильні. Слабкі – тільки на чужих. Україна повинна бути сильною. Все для цього зробимо", - наголосив президент.

Війна в з Росією - що потрібно Україні

Президент Зеленський заявив, Україна не просить надто багато - нам потрібні системи ППО та бойові літаки, які можуть захистити наші міста від російського терору. "Кілька десятків систем та достатня кількість сучасних винищувачів – і взагалі не буде проблеми російської авіації та бомб. Нам потрібна артилерія, щоб відсувати фронт і повертати нормальне життя на окуповану Росією землю", - наголосив він.

При цьому президент додав, що також потрібен такий тиск на Росію, який не дасть Путіну змоги збільшувати його воєнний потенціал: збільшення санкцій, конфіскація путінських активів і нуль толерантності до російської дезінформації.

Зеленський переконаний, що Україна може перемогти в цій війні, але "не дефіцитами здобувається перемога".

Вас також можуть зацікавити новини: