«Мінерал-У» - це український мобільний багатофункціональний радіолокаційний комплекс / фото Міноборони України

У Міністерстві оборони України показали радіолокаційний комплекс "Мінерал-У" для виявлення надводних ворожих цілей. Відомство опублікувало фото та інформацію у Telegram.

Зазначається, що "Мінерал-У" - це український мобільний багатофункціональний радіолокаційний комплекс, призначений для виявлення та класифікації надводних об’єктів на відстані до 600 кілометрів.

"РЛС забезпечує даними для ураження цілей засоби БРПК "Нептун". Роботи над першими зразками на платформі Tatra 8х8 завершили у 2021 році. Того ж року комплекс успішно пройшов заводські випробування", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Виробництво зброї в Україні - що повідомлялося

Нещодавно видання The New York Times повідомило, що Україна прагне забезпечити себе власною зброєю для війни з Росією, але на це потрібен час, якого може не бути. Через два роки після широкомасштабного вторгнення збільшення обсягів виробництва зброї в Україні сигналізує про потенційний бум.

Коли РФ вторглася в Україну два роки тому, в арсеналі українських збройних сил була лише одна артилерійська гармата "Богдана". Тепер збройна промисловість України щомісяця виробляє вісім САУ "Богдана". 

Вас також можуть зацікавити новини: