Військова допомога Україні: у Зеленського заінтригували заявою

Подоляк прогнозує передачу Україні нового озброєння.

Радник глави офісу президента Михайло Подоляк заявив, що "через кілька днів або тижнів" ми будемо говорити про постачання Україні танків від західних партнерів.

В ефірі національного телемарафону Подоляк додав, що "трохи пізніше" йтиметься про надання нашій країні далекобійних ракет.

"Наші партнери чіткі у своїх програмах підтримки України. Повірте, через кілька днів або тижнів ми з вами будемо говорити про танки, а трохи пізніше – про ключовий елемент ефективного контрнаступу. Як тільки ми отримаємо ракети певної дальності в необхідній кількості, я маю на увазі 100-200 км плюс, то істотно зміниться картина, тому що ми будемо знищувати всю логістичну інфраструктуру російської армії", – наголосив Подоляк.

Озброєння для України: останні новини

Німеччина відправить Україні зенітно-ракетний комплекс Patriot зі своїх запасів у першому кварталі поточного року. Німеччина також має намір до кінця першого кварталу відправити Україні близько 40 бронетранспортерів Marder. 

У новий пакет військової допомоги Україні від США вперше увійдуть зенітні ракети Sea Sparrow з радіолокаційним наведенням, які можна запускати з моря або суші для перехоплення літаків або крилатих ракет. 

Водночас міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що цього року Україна отримає від союзників зброю, яку не вдалося отримати у 2022 році.

Вас також можуть зацікавити новини: