Посол США припустив розміщення ядерної зброї в Польщі / фото Depositphotos

Посол США у Польщі Джорджетт Мосбахер припустила, що Польща могла б розмістити на своїй території ядерну зброю США.

Про це вона заявила у світлі нещодавньої критики на адресу Німеччини з боку посла США у тій країні, пише Голос Америки.

"Якщо Німеччина хоче скоротити ядерні озброєння та послабити НАТО, можливо Польща - яка платить справедливу частку, розуміє ризики, і знаходиться на східному фланзі НАТО - могла би розмістити ці озброєння тут", - зазначила Мосбахер.

Відео дня

Читайте такожУ США змоделювали скидання водневої бомби в десять тисяч мегатонн на Москву (фото)

Раніше посол США у Німеччині Річард Гренелл звинуватив Німеччину у підриві зусиль НАТО з ядерного стримування, виступивши з критикою на адресу молодших партнерів канцлера Ангели Меркель по коаліції після того, як деякі з їх лідерів закликали до ядерного роззброєння.

У статті для німецької газети Die Welt посол Гренелл написав: "Замість того, щоб підривати солідарність, яка становить основу ядерного стримування НАТО, Німеччині зараз потрібно виконувати свої зобов'язання перед союзниками і продовжувати інвестиції у ядерні зусилля НАТО".

Лідер фракції Соціал-демократичної партії Німеччини у парламенті Рольф Мютценіх раніше цього місяця закликав вивести всі американські ядерні озброєння з Німеччини. Консервативне крило коаліції цю позицію не поділяє.

Раніше УНІАН повідомляв, що США модернізували свою ядерну зброю, дислоковану в Німеччині.

У період холодної війни США розмістили в Західній Європі значну кількість ядерних боєголовок. Після 1991 року більшу їх частину вивезли, але близько 150 бомб досі залишаються на континенті і зберігаються на території різних країн, зокрема Італії, Бельгії, Нідерландів, Німеччини та Туреччини.