Експерт пояснив особливість снарядів зі збідненим уранм / фото Генштаб ЗСУ

Снаряди зі збідненим ураном пробивають будь-яку броню і забезпечують гарантоване знищення техніки. Подібні боєприпаси не несуть радіаційної загрози.

"Снаряди зі збідненим ураном - це бронебійні снаряди. Вони можуть пробити будь-яку броню будь-якого російського танка. В середині є стрижень з важкого металу - збідненого урану, який при попаданні в ціль завдяки своїй кінетичній енергії також б'є в броню та завдяки певній реакції пропалює її. Захисту від нього немає", - зазначив військовий аналітик Олексій Гетьман в ефірі телемарафону.

За його словами, це гарантоване ураження техніки, якщо він не пройшов повз.

Відео дня

"Подібні снаряди, але з вольфрамом, використовувалися раніше. Вольфрам - це теж важкий метал. Головне, щоб всередині снаряда був стрижень з важкого металу. Вольфрам в порівнянні зі збідненим ураном дорожче. Такі снаряди намагалися використовувати і за часів Другої світової. Ця технологія не нова. Збіднений уран набагато дешевше, ніж вольфрам, а його радіоактивний фон дуже низький, тому не несе загрози для здоров'я", - пояснив експерт.

При цьому він вказав, що збіднений уран в світі широко використовується навіть в цивільній інфраструктурі.

Снаряди зі збідненим ураном для України - останні новини

6 вересня Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні на суму 175 мільйонів доларів. 

У пакет увійшли снаряди для ракетних систем HIMARS, обладнання для підтримки систем ППО України, артилерійські снаряди калібру 155 мм і 105 мм, мінометні снаряди, протитанкові комплекси Javelin, TOW і AT-4, більше 3 мільйонів патронів, 120-мм снаряди зі збідненим ураном для танків Abrams та інше. 

Вас також можуть зацікавити новини: