Євродепутати пропонують передати Україні військову техніку / фото УНІАН

Євродепутати пропонують передати Україні військову техніку, конфісковану в минулому році біля берегів Лівії, повідомляє Politico.

"Депутати Європарламенту хочуть знайти практичне застосування для 146 одиниць бронетехніки, конфіскованих минулого року під час двох операцій військово-морської місії ЄС IRINI в рамках зусиль із забезпечення дотримання ембарго ООН на постачання зброї Лівії", - пише видання.

Зазначається, що згідно з дослідженням, опублікованим нідерландською телевізійною програмою RTL Nieuws, члени Європейського парламенту тиснутимуть на країни ЄС, щоб вони відправили вилучену військову техніку до Києва.

Відео дня

Зокрема, нідерландський ліберальний законодавець Барт Гротуйс попросив членів Європарламенту підписати листа до кінця роботи в четвер. "Ми закликаємо вас передати Україні захоплені транспортні засоби операції IRINI та аналогічне військове обладнання чи боєприпаси з цієї чи інших операцій ЄС", – йдеться у листі.

Крім того, як зазначає видання,  Гротуйс повідомив, що він розмовляв з двома послами ЄС, які "обидва були дуже захоплені та сказали, що це дуже креативно", але відмовився розкрити, які країни ЄС беруть участь.

У п’ятницю лист Гротуїса буде надіслано державам-членам з Комітету з питань політики та безпеки (PSC) Ради, який керує політикою безпеки, і Комітету Європейського сприяння миру, який керує позабюджетним фінансуванням ЄС, що надається Україні. 

Зброя для України - що відомо

Раніше у НАТО заявили, що вже "бачать дно" у власних запасах озброєнь, тому подальші поставки Україні повинні йти за рахунок нового виробництва. 

В Україні зазначили, що війна між Ізраїлем і ХАМАС показує, що Захід повинен нарощувати виробництво зброї, адже обсяги виробництва зброї у всьому світі відстають від необхідного рівня.

Вас також можуть зацікавити новини: