Знищення корабля РФ у Феодосії: аналітик розповів, якою ракетою били ЗСУ

Сергій Згурець зазначив, що російська ППО не здатна забезпечити охорону військових об'єктів.

Збройні Сили України завдали удару по Феодосії сьогодні вночі ракетами Storm Shadow. Протиповітряна оборона Росії не здатна захистити військові об'єкти в тимчасово окупованому Криму

"Зараз всі схиляються до думки, що корабель РФ "Новочеркаськ" у Феодосії був знищений саме ракетою Storm Shadow. Цей тип ракет дійсно може здійснювати такі ефективні удари. Хочу нагадати, що в серпні наша авіація завдала удару по десантному і підводному човнах РФ в Новоросійську. Тоді теж були застосовані далекобійні системи ураження, зокрема, ракети Storm Shadow і Scalp. Як ми можемо бачити, ефект застосування цих ракет просто колосальний", - розповів аналітик Defense Express Сергій Згурець у коментарі "Еспресо".

За його словами, військова інфраструктура в Криму важлива для Кремля, але вони не можуть її захистити.

"Сьогодні також абсолютно очевидним стало те, що російська система ППО не здатна забезпечити охорону військових об'єктів у Криму. Ці об'єкти є для них критично важливими. Втім, Україна продовжує знищувати військову інфраструктуру окупантів у Криму", - підсумував екперт.

Знищення корабля "Новочеркаськ" - головні новини

26 грудня повітряні сили підтвердили знищення десантного корабля "Новочеркаськ" у тимчасово окупованій Феодосії. Тактична авіація атакувала корабель крилатими ракетами.

У свою чергу у РФ підтвердили удар по "Новочеркаську", але заявили, що збили два українських Су-24.

Вас також можуть зацікавити новини: