Ілюстрація REUTERS

Прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков прокоментував інформацію про вербування в російській в'язниці народного депутата України Надії Савченко, яку звинувачують у підготовці державного перевороту. Він назвав такі заяви "повною нісенітницею".

Про це він розповів в інтерв'ю російському каналу Мир24.

"Це напевно версія британців. З Великобританії озвучена. Вони люблять озвучувати такі версії. Ну, звісно, це повна нісенітниця. І Савченко, скажімо так, це глибоко внутрішня справа України", - сказав Пєсков.

Відео дня

Читайте такожСавченко оголосила голодування

Як повідомляв УНІАН, 22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення Савченко до кримінальної відповідальності, затримання та арешт. Савченко інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади); ч. 1 ст. 14 (готування до злочину), ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ст. 112 (посягання на життя державного чи громадського діяча), ч. 3 ст. 258 (терористичний акт); ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації); і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

23 березня, Шевченківський суд Києва обрав запобіжний захід для Надії Савченко у вигляді утримання під вартою строком на 59 днів, до 20 травня.

Захист Савченко планує оскаржити рішення суду.