REUTERS

Сьогодні ЗМІ розповсюдили інформацію про те, що президент Сирії Башар Асад разом з родиною був евакуйований з території країни в столицю Ірану Тегеран на тлі повідомлень про можливі авіаудари, які готуються західними країнами у відповідь на хімічну атаку в Думі.

Читайте такожУ відповідь на хіматаку США можуть завдати більш потужного удару по Сирії – ЗМІ

За інформацією агентства Erem News, зареєстрованого в ОАЕ, бійці елітного іранського військового формування - Корпусу вартових Ісламської революції - в режимі секретності організували втечу Асада, членів його сім'ї та найближчого оточення з Дамаска в Тегеран для забезпечення їхньої безпеки.

Відео дня

Незабаром, втім, цю інформацію спростували в Москві. Зокрема, заступник голови комітету Держдуми Росії з міжнародних справ Олексій Чепа назвав повідомлення про втечу Асада з Сирії фейком, передає newsru.com.

"Давайте не особливо вірити всіляким чуткам і грати на тому панічному настрої, який хочуть посіяти певні сили... Це фейкові новини. У такій ситуації може бути велика кількість різних фейків", - сказав він.

"Я думаю, що коли ситуація в Сирії була гіршою, ніж сьогодні, і практично урядові війська контролювали лише дещицю території і не повністю Дамаск, то Башар Асад нікуди не виїжджав. Сьогодні я думаю, що навряд чи це сталося", - підкреслив він.