Ілюстрація \ REUTERS

Виконавчий директор Нобелівського фонду Ларс Хайкенстен в ефірі Шведського радіо не зміг підтвердити, що лауреатів Нобелівської премії за 2018 і 2019 роки з літератури назвуть в наступному році.

Читайте такожШведська академія скасувала вручення Нобелівської премії по літературі

«Нобелівський фонд зазначив, що премія буде присуджена, коли Шведська академія поверне собі довіру. Це означає, що 2019 рік - це не остаточний термін», - сказав Хайкенстен, передає kommersant.ru. Він додав, що визначати ім'я лауреата може не тільки Шведська академія, Нобелівський фонд вже отримав пропозиції про альтернативні інститути, які можуть взяти цю задачу на себе.

Відео дня

Про те, що Шведська академія вирішила перенести вручення Нобелівської премії з літератури 2018 року, стало відомо на початку травня. Рішення було ухвалено на тлі скандалу, пов'язаного зі звинуваченнями в сексуальних домаганнях фотографа Жан-Клода Арно, чоловіка відомої поетеси і члена Шведської академії Катаріни Фростенсон. Крім того, в академії відбувся ще один скандал, коли стало відомо, що деякі її члени кілька років розголошували імена майбутніх лауреатів.