Крістофер Рей / REUTERS

Директор ФБР Крістофер Рей заявив, що Росія продовжує використовувати дезінформацію, пропаганду та приховані операції, спрямовані на те, щоб посіяти розбрат у Сполучених Штатах.

Виступаючи на відкритті Аспенського форуму з безпеки в штаті Колорадо 18 липня, Рей підтримав висновок американських спецслужб про втручання Москви в президентські вибори 2016 року і відкинув заяви президента Росії Володимира Путіна, що його країна непричетна до таких дій, передає "Радіо Свобода".

"Точка зору розвідувальної спільноти не змінилася. Моя точка зору не змінилася", – вказав директор ФБР.

Відео дня

Читайте такожТрампа хочуть позбавити права накладати санкції за втручання у вибори - ЗМІ

Він також відкинув пропозицію Путіна про обмін можливостями здійснити слідчі дії. Путін пропонує надати американським прокурорам доступ до 12 росіян, яких звинувачують у втручанні у вибори 2016 року, якщо російським прокурорам, які переслідують критика Кремля Вільяма Браудера, дозволять допитати кількох американців.

Білий дім заявив, що розглядає цю ідею, але Рей відкинув її.

"Це, безумовно, не є пріоритетом у нашому переліку методів розслідування. Росія досі продовжує займатися злочинними діями", – зазначив керівник ФБР.

У Держдепартаменті також назвали «абсурдною» ідею обміну слідчими групами, оскільки американський суд уже відхилив звинувачення Росії проти Браудера, і російська влада знає позицію США з цього питання.

Після спільної з Путіним прес-конференції в Гельсінкі 16 липня Трампа почали різко критикувати, оскільки президент США на ній заявив, що однаково довіряє американським спецслужбам і президентові Росії Путіну, а також сумнівається у висновках про те, що Росія втручалася у вибори в США.

Згодом Трамп сказав, що обмовився, маючи на увазі, що він не сумнівається у цих висновках.