Дональд Трамп / REUTERS

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп вважає, що Російська Федерація більше не є загрозою для США.

Про це заявив президент США на засіданні уряду, яке транслювалося американським онлайн-ресурсом C-SPAN.

Зокрема, його запитали, чи Росія все ще спрямовує свої дії проти США, на що Трамп відповів: "Дякую, ні".

Відео дня

"Не було жодного президента такого жорсткого, яким я був стосовно Росії. Все, що ви маєте зробити, так це подивитися на цифри, подивитися, що ми зробили. Подивіться на санкції... Подивіться, що на жаль, нещодавно сталося у Сирії. Я думаю, що президент Путін знає це краще, аніж хто-небудь інший, і безумовно, набагато краще, аніж засоби масової інформації", - наголосив Трамп.

"Він (Путін) розуміє це, і він не є задоволеним з щодо приводу. Він не повинен бути задоволеним щодо цього, тому що ніколи не було такого президента стосовно Росії, яким я був", - підкреслив Трамп.

Читайте також"Дуже агресивні люди": Трамп образив жителів Чорногорії

Як повідомляв УНІАН, 16 липня Путін і Трамп провели переговори у президентському палаці в Гельсінкі (Фінляндія). Після зустрічі на спільній з російським лідером прес-конференції пре6зидент США заявив, що конструктивний діалог з РФ відкриває нові шляхи для досягнення миру і стабільності у світі.

Він заявив, що разом з Путіним збирається врегулювати багато світових проблем, а Росія має намір співпрацювати з США в питанні ядерного роззброєння Північної Кореї.

Виступ Трампа на спільній прес-конференції з Путіним викликав шквал критики з боку демократів і республіканців. Після повернення до США він заявив, що на прес-конференції обмовився про втручання Росії у вибори в США у 2016 році. Президент зазначив, що переглядав стенограму та відео свого виступу і «усвідомив, що існує потреба дещо прояснити» щодо його зауважень про російське втручання у вибори в США у 2016 році.

«У ключовому реченні мого виступу я сказав (стосовно Росії - УНІАН) фразу «була б» замість «не була б», - заявив Трамп і додав: «Речення мало звучати так: «Я не бачу жодних причин, чому це не була б Росія». Своєрідне подвійне заперечення».

У понеділок на прес-конференції з Путіним Трамп сказав: «Я не бачу жодних причини, чому це була б Росія (яка втрутилася у вибори)»

Сьогодні, 18 липня, президент США заявив, що очікує багато позитивних результатів від зустрічі з Путіним у довгостроковій перспективі.