Ілюстрація REUTERS

У Москві на проспекті Академіка Сахарова проходить мітинг «проти підвищення пенсійного віку та податкового грабежу». Організатором мітингу є Лібертаріанська партія Росії, акція узгоджена з владою.

Читайте такожБілий дім: Трамп готовий приїхати до Путіна до Москви, як тільки отримає запрошення

За даними проекту «Білий лічильник», який займається підрахунком людей на мітингах, на територію проведення мітингу через рамки пройшло 5000 учасників, передають «Ведомости».

На мітингу присутній політик Олексій Навальний. Він не є організатором мітингу, але анонсував акцію в соціальних мережах. «29 липня пройде мітинг проти пенсійної реформи і податкового грабежу. Слово "реформа" тут, звичайно, треба брати в лапки. Єдина мета підвищення пенсійного віку — тупо заплатити пенсіонерам менше грошей. Так адже і декларують: зараз платимо стільки-то трильйонів, а після "реформи" будемо платити на трильйон менше. Куди піде "зекономлений" трильйон, ви і самі знаєте. Тому приходьте», — написав Навальний 27 липня в Telegram.

Як повідомила Лібертаріанська партія в соціальних мережах, мітинг проти пенсійної реформи і підвищення ПДВ в неділю проходить не тільки в Москві. Заявку на проведення акції організатори подавали в 21 місті, погодили мітинг тільки влада столиці. Ще у трьох містах — Ярославлі, Кемерові і Рибінську — мітинги пройдуть у гайд-парках, де за законом акції узгоджувати не потрібно.

У суботу в багатьох містах Росії пройшли акції проти пенсійної реформи, організовані КПРФ і низкою громадських рухів і організацій. Мітинги проходили в Санкт-Петербурзі, Барнаулі, Єкатеринбурзі, Новосибірську, Самарі та інших містах. Заходи проходили під гаслом «Не допустимо соціального терору влади проти власного народу!».

У Москві хода і мітинг проти пенсійної реформи проходили на проспекті Сахарова. Як повідомив лідер КПРФ Геннадій Зюганов на мітинг приїхали делегації з 15 регіонів. Московський главк МВС нарахував 6500 учасників.

Лібертаріанська партія не перший раз проводить масовий мітинг у Москві: у квітні її акція проти блокування Telegram, також проти Роскомнадзору і цензури, яка проходила на проспекті Сахарова, зібрала більше 12 000 осіб. Акція була узгоджена з владою, однак організатори заявляли до 5000 учасників.