Ілюстрація / REUTERS

Спецпредставник США по Ірану Брайан Хук розкритикував рішення Євросоюзу про надання допомоги Ірану в розмірі 20,7 млн доларів.

У своїй офіційній заяві він вказав, що це рішення дає "невірне послання в неправильний час" і закликав ЄС надати допомогу Вашингтону, щоб покінчити з іранською загрозою глобальній стабільності, передає Голос Америки.

"Допомогу від європейських платників податків підтримує здатність режиму нехтувати потребами свого народу", – йдеться в заяві.

Відео дня

Читайте такожЗробити "нормальну країну": Помпео розповів про політику Трампа щодо Ірану

У ній також підкреслюється, що економічні проблеми іранського народу обумовлені корумпованістю іранської влади, нездатністю до ефективного управління країною, а також підтримкою тероризму і конфліктів в інших країнах.

Рішення ЄС про надання пакету допомоги Ірану було прийнято, щоб пом'якшити ефект санкцій США, введених після того, як президент Дональд Трамп прийняв рішення вийти з багатосторонньої угоди щодо ядерної програми Ірану. Іран погрожує відмовитися від виконання угоди, у разі, якщо не отримає економічних вигод.

Раніше посол США у Великій Британії Роберт Вуд Джонсон заявив, що Королівству слід відмовитися від підтримки ядерної угоди з Іраном, укладеної в 2015 році, і об'єднати зусилля з Вашингтоном для протидії "глобальній загрозі, що виходить з боку Тегерана".