Олександр Петров і Руслан Боширов / REUTERS

Розслідувачі Bellingcat і the Insider стверджують, що причетність підозрюваних в отруєнні Скрипалів "Руслана Боширова" і "Олександра Петрова" до російських спецслужб доведена.

Більше того, вони є чинними співробітниками Головного розвідувального управління, повідомляє Bellingcat.

Читайте такожВ мережі опублікували карту поїздок Європою "отруйників" Скрипалів

Відео дня

"Bellingcat і The Insider можуть однозначно підтвердити, що «Олександр Петров» і «Руслан Боширов» — діючі співробітники ГРУ. Цей висновок виходить з об'єктивних даних і даних російських джерел, знайомих з особою принаймні одного з двох підозрюваних", - йдеться у повідомленні.

Серед найбільш переконливих доказів журналісти вказують збіг серії закордонних паспортів "Боширова" і "Петрова" з паспортами інших співробітників ГРУ. При цьому номери паспортів відрізняються тільки останніми цифрами.

Крім того, на деяких документах "Багірова" і "Петрова" є штамп "Дані не давати", під яким написані цифри, які виявилися номером телефону Міноборони РФ.

theins.ru

Як повідомляв УНІАН, Bellingcat і the Insider також визначили, що "Руслан Боширов" - не справжнє ім'я. Під ним ховається підполковник ГРУ Анатолій Чепіга.

Журналісти також дізналися, що Чепіга отримав звання "Героя Росії" за участь у Чеченській війні і якійсь "миротворчій місії", під якою, ймовірно, мається на увазі вторгнення на Донбас.

Також повідомляється, що "Олександр Петров" - теж підставна особа, проте його справжнє ім'я поки дізнатися не вдалося.