Картину розрізало трохи більше ніж наполовину \ sothebys.com

Найвідоміший у світі анонімний художник Бенксі показав, як зробив картину, яка розрізала сама себе після продажу на аукціоні за мільйон фунтів.

Читайте такожКартина Бенксі самознищилася відразу після її покупки за мільйон фунтів (фото, відео)

Як з'ясувалося, механізм не спрацював так, як планував художник, тому «Дівчинка з повітряною кулею» замість того, щоб повністю зникнути, тільки виросла в ціні, передає medialeaks.ru.

Як повідомляв УНІАН, 6 жовтня на аукціоні «Сотбіс» у Лондоні продавалася одна з найзнаменитіших картин вуличного художника Бенксі «Дівчинка з повітряною кулею». Робота, поміщена в товсту позолочену раму, була продана майже за мільйон фунтів. Але як тільки аукціоніст оголосив, що лот продано, рама зажужжала і картину почав розрізати захований всередині механізм. Ймовірно, його привів у дію сам Бенксі, який таємно перебував у залі.

Однак «Дівчинка» не була знищена повністю. Картину розрізало трохи більше ніж наполовину. Після цього вона отримала нову назву «Любов у сміттєвому кошику» і подорожчала вдвічі.

Сам Бенксі запевняє, що так не повинно було статися. 18 жовтня художник опублікував відео, де показано, як створювалася картина з секретом. У ролику демонструється не тільки процес створення картини, але і зйомки з аукціону. Хто її робив сам Бенксі, або хтось ще - не уточнюється.

Але ці кадри дозволяють з іншого боку поглянути, як учасники торгів реагували на те, що дорога картина почала знищуватися на їхніх очах. Також в «режисерській версії» видно, що картину повинно було розрізати повністю. Під час тестового знищення так і сталося.

У своєму інстаграмі Бенксі також опублікував фотографію картини, написавши, що аукціонний дім нічого не знав про його задумом, і запевнив, що картина була розрізана по-справжньому, всупереч теоріям скептиків.