REUTERS

В центрі міста пролунало два вибухи, при цьому один з них стався за 15 хвилин до появи кортежу Ердогана, повідомляє "Апостроф" з посиланням на видання today's Zaman.

Читайте такожПрезидент Туреччини порадив Європі "подолати ісламофобію"

Співробітники міліції, які прибулі на місце інциденту виявили ще один вибуховий пристрій. "Два саморобних вибухових пристрої, один за півгодини до і один 15 хвилин після того спрацювали на маршруті слідування кортежу турецького президента. Велика кількість поліцейських, команди по знешкодженню вибухових пристроїв і членів по боротьбі з тероризмом і розвідувальні підрозділів були направлені на місце події. Після обстеження, команди виявили, що вибухнули саморобні вибухові речовини, поміщені в 3 пластикових пляшки. Вони з'ясували, що ще один вибуховий пристрій був розміщений там же, але він не спрацював", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Повідомляється, що за фактом замаху порушено кримінальну справу.

Між тим, прес-служба президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана заперечує інформацію про вибухи на шляху кортежу президента.

Нагадаємо, що це не перший замах на Ердогана. В 2013 році, коли він обіймав посаду прем'єр-міністра, невідомі розстріляли охорону його кортежу з автоматів. У травні 2011 року зловмисники напали на поліцейський автомобіль, який супроводжував його кортеж.