Анкара розглядає YPG як частину Робочої партії Курдистану / фото УНІАН

Туреччина вважає нелогічною вимогу з боку США відмовитися від наступу на півночі Сирії.

Про це заявив прес-секретар президента Ібрагім Калин, повідомляє Європравда з посиланням на Anadolu.

Калин відповів на зауваження радника Білого дому з національної безпеки Джона Болтона, який 6 січня заявив, що сили США залишаться в північно-східній Сирії, поки Туреччина не гарантує, що не буде проводити наступ на курдів у регіоні.

Відео дня

"Твердження про те, що Туреччина має на меті атакувати курдів ірраціональні, оскільки Туреччина веде боротьбу з терористами", - заявив представник Реджепа Таїпа Ердогана.

Читайте такожТрамп розглядає кандидатуру екс-сенатора Вебба на посаду міністра оборони США

Туреччина розгнівана підтримкою сирійських курдів YPG з боку США. Анкара розглядає YPG як частину Робочої партії Курдистану (PKK), яка десятиліттями влаштовує заколоти на турецькій землі.

"Це неповага до наших братів-курдів - казати, що їх представляє терористична група", - каже помічник турецького президента.

"Туреччина має намір рішуче продовжувати зусилля, спрямовані на припинення війни, гарантування безпеки сирійців незалежно від їхньої релігії та етнічної приналежності", - додав він.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп оголосив про виведення американських військових із Сирії наприкінці минулого року. Згодом стало відомо, що США залишать частину військ на півдні Сирії на невизначений час після виведення основного контингенту.