Відразу після того, як картину продали за $1,5 млн, вона самознищилася \ sothebys.com

Картину британського вуличного художника Бенксі «Дівчинка з кулею», яку розрізав шредер, виставили у музеї Frieder Burda в німецькому Баден-Бадені.

Читайте такожБенксі показав, як створював картину, що самознищилася (відео)

Перед виставкою співробітники спеціально відключили шредер, щоб переконатися, що робота не буде знищена повністю, передає радіо Свобода.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, у жовтні роботу Бенксі виставили на аукціоні Sotheby's в Лондоні. Відразу після того, як картину продали за $1,5 млн, вона самознищилася. Шредер був вбудований в раму і розрізав полотно на довгі смуги. Ця акція була задумана автором. Але знищити роботу до кінця не вийшло, оскільки шредер зламався.

Після часткового знищення картині дали нову назву «Любов у відрі для сміття», свою ціну вона зберегла. Покупець картини вирішила не відмовлятися від угоди.

Зараз музей в місті Баден-Баден показує роботу безкоштовно. За словами організаторів, вуличний художник Бенксі навряд чи б підтримав ідею брати гроші за перегляд картини. У березні полотно перевезуть в картинну галерею Штутгарта.

Роботи стріт-артиста Бенксі, у яких той звертається до соціальних проблем, зробили його популярним у всьому світі. Досі точаться дискусії щодо особи художника, сам він тримає своє справжнє ім’я у таємниці. Також він відомий як автор фільму «Вихід через сувенірну крамницю», номінований на «Оскар» у 2011 році та показаний на Берлінському кінофестивалі.