Стрілянина сталася в будівлі компанії Henry Pratt / REUTERS

П'ять людей загинули та ще кілька отримали поранення після того, як озброєний чоловік відкрив стрілянину в складському приміщенні в американському штаті Іллінойс.

Нападник також убитий, повідомив представник поліції. Він додав, що п'ять офіцерів отримали вогнепальні поранення, передає Бі-Бі-Сі.

Стрілянина сталася в будівлі компанії Henry Pratt, яка виробляє клапани для водопровідних труб.

Поліція назвала ім'я того, хто стріляв - Гері Мартін, 45 років, він був співробітником компанії. Його мотиви поки не відомі.

Напад стався в індустріальному парку в місті Аврора приблизно в 65 кілометрах від Чикаго. Це сталося на наступний день після першої річниці стрілянини у школі в Паркленді (штат Флорида), де в 2018 році загинули 17 людей.

Читайте такожУ Чикаго внаслідок стрілянини загинули дві людини, ще п'ятеро поранені

Поліція повідомила про стрілянину в Аврорі близько 14:00 за місцевим часом, потім було оголошено, що підозрюваний у стрілянині затриманий, але в підсумку поліцейські заявили про те, що він застрелений.

Один із свідків, який працює на заводі, розповів, що дізнався у нападнику свого колегу. За його словами, в руках у того, хто стріляв був пістолет з лазерним прицілом. Влада поки не підтвердила це.

За вказівкою шерифа під час стрільби дітей перестали випускати з навколишніх шкіл.

Президент США Дональд Трамп написав в "Твіттері": "Відмінна робота правоохоронних органів в Аврорі, штат Іллінойс. Щирі співчуття жертвам і їхнім сім'ям. Америка з вами!"

Раніше повідомлялося, що в результаті стрілянини в місті Аврора в п'ятницю, 15 лютого, четверо поліцейських отримали поранення, підозрюваний у стрілянині затриманий.