При цьому в Кремлі російську окупацію Донбасу назвали «внутрішньоукраїнських конфліктом» \ kremlin.ru

Президент Росії Володимир Путін поскаржився президенту Франції Еммануелю Макрону на антиросійську кампанію в Україні в контексті підготовки до президентських виборів.

Читайте такожПутін після зустрічі з Лукашенком: повністю незалежних держав у світі не існує

Про це повідомляє прес-служба Кремля за підсумками телефонної розмови глав двох держав. «При обміні думками щодо України Володимир Путін привернув увагу Еммануеля Макрона до антиросійської кампанії київської влади, що активізувалася в контексті майбутніх в березні президентських виборів. Підкреслено, що дії української сторони, включаючи рішення не допускати на вибори російських спостерігачів, а також відмовитися від організації виборчих дільниць в Росії, суперечать загальноприйнятим демократичним нормам і принципам ОБСЄ», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Відзначається, що сторони акцентували налаштування на спільну роботу, в тому числі в рамках «нормандського формату».

При цьому в Кремлі російську окупацію Донбасу назвали «внутрішньоукраїнським конфліктом».

Як повідомляв УНІАН, 27 грудня 2018 року Центральна виборча комісія ліквідувала 5 закордонних виборчих дільниць, утворених при українських дипустановах у РФ.

При цьому ЦВК змінила межі виборчих дільниць, створених при посольствах України в Грузії, Казахстані та Фінляндії, розширивши регіонами РФ, які були закріплені за ліквідованими ділянками.

7 лютого Верховна Рада ухвалила закон, яким громадянам РФ заборонено бути офіційними спостерігачами на виборах президента України, народних депутатів і місцевих виборах.