Лист Вільяма Барра до керівників Конгресу США / REUTERS

Міністр юстиції Сполучених Штатів Америки Вільям Барр пообіцяв невдовзі оприлюднити відредагований текст звіту щодо розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера щодо можливого втручання Росії в вибори президента США 2016 року.

Про це Барр написав у листі до керівництва юридичних комітетів Конгресу США, опублікованому в п'ятницю, 29 березня, передає Deutsche Welle.

За словами американського урядовця, текст розслідування на 400 сторінках з'явиться не пізніше середини квітня, "або й раніше", передає агенція новин Reuters. "Незабаром кожен зможе прочитати його", - запевнив Барр.

Відео дня

Щодо змісту розслідування, то деякі місця тексту потрібно редагувати, перш ніж публікувати, наголосив очільник американського мін'юсту в листі до комітетів Конгресу. Йдеться серед іншого про таємну інформацію, а також про джерела зі спецслужб та ті дані, котрі не можна публікувати згідно з законодавством.

Він також розповів, що 1 й 2 другого травня цього року він воліє з'явитися до Конгресу, щоб виступити перед юридичними комітетами обох палат Конгресу США щодо результатів розслідування Роберта Мюллера.

Читайте такожPolitico: Трамп не змовлявся з Путіним, але чомусь дуже цього хоче

Нагадаємо, 22 березня спецпрокурор Роберт Мюллер та його слідча група повідомили про завершення роботи над розслідуванням щодо можливого втручання РФ у вибори в США 2016 року. 24 березня міністр юстиції США Вільям Барр написав у листі до Конгресу, що слідчі не виявили жодних ознак злочину в діях президента Дональда Трампа та його оточення під час президентської кампанії 2016 року.

Що стосується іншого предмету розслідування - підозр у тому, що Дональд Трамп перешкоджав правосуддю, то у звіті Мюллера стверджується, що не було встановлено факту скоєння злочину президентом США. Вільям Барр наголосив, що для обвинувачення Трампа у перешкоджанні правосуддю наведених у звіті Мюллера доказів недостатньо.

У Білому домі назвали висновки міністерства юстиції США "повним та цілковитим виправданням" президента Трампа.