Мюллер з травня 2017 року розслідував втручання Росії в американські президентські вибори / фото flickr.com/Matt Johnson

Президент США Дональд Трамп назвав "ганебним" розслідування про втручання Росії у президентські вибори 2016 року в США.

Про це він заявив журналістам, передає Bloomberg.

Трамп підкреслив, що Мюллер за результатами 22-місячного розслідування не виявив змови з Росією або перешкоджання правосуддю.

Відео дня

Читайте такожМюллер дійшов висновку, що Трамп не скоював ніяких злочинів

"Ні змови, ні перешкоджання правосуддю. Повне і абсолютне виправдання", - написав Трамп в Twitter.

Раніше генпрокурор США Вільям Бар на основі доповіді спецпрокурора Роберта Мюллера повідомив Конгресу, що немає доказів змови між Росією і Трампом або пов'язаними з ним особами. Водночас, згідно з доповіддю, Мюллер не прийшов до однозначного висновку, чи перешкоджав Трамп правосуддю.

Нагадаємо, Роберт Мюллер з травня 2017 року розслідував втручання Росії в американські президентські вибори і можливу змову команди Дональда Трампа з Кремлем. В його слідчу групу входило понад 15 юристів, також в команді працювало ще 30 співробітників.

Група спецпрокурора вивчала спроби російського уряду втручатися в американські вибори 2016 року, розслідувала зв'язки між особами з передвиборного штабу Трампа або його оточення з Кремлем, а також мала право розбирати будь-які інші питання, які виникали в процесі розслідування.

В ході розслідування команда Мюллера пред'явила звинувачення 34 особам, в тому числі, шістьом з оточення Трампа.

Серед них - колишній юрист Трампа Майкл Коен, екс-глава виборчого штабу Трампа Пол Манафорт і колишній радник з національної безпеки Майкл Флінн.

При цьому жодному з громадян США, яким пред'явив звинувачення спецпрокурор Мюллер, безпосередньо не інкримінують змову з Росією під час виборів 2016 року.

Дональд Трамп завжди заперечував будь-які звинувачення у змові з Росією.