Роберт Мюллер / REUTERS

Спецпрокурор США Роберт Мюллер завершив розслідування справи про «втручання Росії» в президентські вибори у США і можливого перешкоджання правосуддю з боку американського лідера Дональда Трампа.

Про це повідомляє The Washington Post.

За даними видання, звіт Мюллера був переданий міністру юстиції і генеральному прокурору США Вільяму Барру.

Відео дня

Читайте такожУ Конгресі проголосували за оприлюднення доповіді про втручання Росії у вибори США

Як зазначається, Барр повинен підвести підсумки розслідування «втручання Росії» в найближчі дні.

Нагадаємо, що напередодні Палата представників Конгресу США прийняла резолюцію із закликом оприлюднити доповідь спецпрокурора Роберта Мюллера.

Роберт Мюллер розслідує втручання РФ у президентські вибори 2016 року. Він, зокрема, займається розслідуванням можливої змови виборчого штабу Дональда Трампа та РФ.

Дональд Трамп заперечує змову з росіянами, а розслідування вважає "полюванням на відьом". Глава Білого дому також неодноразово погрожував припинити розслідування Мюллера, проте не поспішав цього робити через політичні наслідки.

У рамках цього розслідування суд присяжних визнав винним колишнього главу передвиборного штабу Трампа Пола Манафорта, який співпрацював з Партією регіонів та екс-президентом України Віктором Януковичем.

Колишній особистий адвокат і помічник Дональда Трампа Майкл Коен був засудженийдо трьох років ув'язнення за махінації при фінансуванні передвиборних кампаній, а також неправдиві свідчення.