facebook.com/yashin.ilya

Російський опозиціонер Ілля Яшин пообіцяв опублікувати доповідь про Україну, підготовлену його вбитим соратником Борисом Нємцовим.

Про це Яшин заявив в інтерв'ю британській газеті The Times, передає LB.ua.

За словами опозиціонера, в документі містяться докази російської військової присутності на Донбасі.

Відео дня

Яшин зазначив, що єдина повна версія доповіді зберігалася на комп'ютері в квартирі Нємцова. При цьому жорсткий диск комп'ютера після загибелі політика вилучили слідчі. Тим не менше, зазначив опозиціонер, всі докази, зібрані Нємцовим, знаходяться в цілості, й соратники убитого політика намагатимуться відновити за ними документ.

Читайте такожНємцов хотів опублікувати доповідь про Донбас "Путін і війна" - двоюрідний брат політика

Про підготовку Нємцовим доповіді по Україну стало відомо в ніч загибелі політика. Повідомлялося, що документ містить свідчення батьків російських військовослужбовців, загиблих на Донбасі.

Зібрані ним докази присутності російських військових на Донбасі називалися в якості можливих причин вбивства Нємцова. Зокрема, такої версії дотримувався Президент України Петро Порошенко.

Борис Нємцов був убитий чотирма пострілами в спину в центрі Москви пізно ввечері 27 лютого. Вийти на слід виконавців злочину слідству поки не вдалося. Російські слідчі розглядають одразу кілька версій події, в тому числі вбивство політика з метою дестабілізації політичної обстановки. Доповідь, підготовлена Нємцовим, в числі можливих мотивів офіційно не фігурувала.